Meteen naar de inhoud

Binnenkijken bij Huis 7

binnenkijker

Kort geleden mocht ik bij Ediënne en Marc binnenkijken en foto’s maken van hun warme huis. Ze wonen in Boekel met hun 2 meiden Zite (19 ) en Ize (17) en hond Dizz. Bijna 25 jaar geleden kochten ze dit oude huis uit 1913 en hebben het helemaal zelf opgeknapt tot een gezellig en sfeervol gestyled thuis.

De keuken van Huis 7

Een huis zoeken, vinden, verbouwen en stylen

Ze waren op zoek naar een oud huis dat ze helemaal naar hun zin konden maken, zonder de oorsprong van het huis uit het oog te verliezen. Toen kwamen ze dit huis op nummer 7 tegen. Een vrijstaand huis met een grote tuin dat bijna in het centrum ligt. Er moest nog aardig wat hersteld en verbouwd worden om het te maken zoals ze voor ogen hadden, maar Ediënne en Marc keken door de staat van het huis heen en zagen de mogelijkheden. Ediënnes styling hart begon te kloppen en toen kon het verbouwavontuur beginnen.

Met behulp van hun ouders, die hun verbouwervaring met liefde en plezier inzetten begonnen ze aan de klus. En wat bleek toen ze aan het verbouwen waren? Marc’s vader is in zijn carrière bezig geweest met de restauratie van kerken en heeft vroeger zijn metselkwaliteiten doorgegeven aan de vader van Ediënne. Hoe klein is de wereld?

tuinkamer en op maat gemaakte keukenkast

Van onder tot boven verbouwen

De verbouwing had, zoals in veel gevallen, iets meer om handen dan vooraf gepland. Het was ze al opgevallen dat de stenen in de voorgevel niet pasten bij de rest van het huis. Toen ze het huis kochten hoorden ze dat de zoon van de burgemeester op een dag had besloten zijn auto in de voorgevel van huis 7 te parkeren. De bewoners hadden de voorgevel daarna opnieuw opgetrokken, maar met moderne stenen die het huis geen recht deden. Ze hebben een nieuwe voorgevel gemetseld met bakstenen die de oude stenen zo dicht mogelijk benaderden en nieuwe kozijnen geplaatst om de voorgevel weer zijn oude uiterlijk te geven. Om er een geheel van te maken hebben ze alles opnieuw gevoegd. Tijdens het vernieuwen van de gevel kwamen Marc en Ediënne erachter dat niet alleen de voorgevel, maar ook de balken in het plafond waren vervangen en oude elementen waren verwijderd en hebben deze deels vervangen. Daarna was het dak aan de beurt om te worden vernieuwd. En wat doe je als het dak in orde is? Precies, je pakt de bovenverdieping helemaal aan. Ze wilden meer hoogte creëren en besloten het plafond van de eerste verdieping te verwijderen. Hierdoor kwamen de prachtige houten dakbalken vrij in het zicht en kwam er meer lucht in de ruimte. Beneden was de indeling naar hun zin, dus die hebben ze gelaten zoals hij was. Het originele vloeroppervlak was als leefruimte voor een gezin van 4 iets te klein. Ze besloten daarom een kleine uitbouw / tuinkamer te maken en het probleem was snel opgelost.  

woonkamer styling

Steeds de oude stijl van het huis in het oog houdend hebben ze het hele huis  gestuct, geschilderd en voorzien van nieuwe vloeren. Na 8 jaar waren ze tevreden en wel even klaar met het verbouwen. Maar de verbouwkriebels kwamen toch weer terug en later hebben ze nog een garage aangebouwd en een tuinhuis geplaatst waar Ediënne ook haar styling talent heeft ingezet.

tuinhuis interieur

Oud en nieuw: mix en match

doorkijkje woonkamer en zitkamer

Op de vraag waar ze het meest blij mee zijn werd meteen geantwoord: “Met het hele huis, het voelt gewoon heel fijn. Het fijnste plekje in de winter is in de kamer op de bank en in de zomer in het tuinhuis.” En dat snap ik helemaal. Ze hebben er een warm, gezellig huis van gemaakt met in elke kamer leuke hoekjes, maar dat is niet verwonderlijk met een stylist in huis.

Ediënne houdt van verschillende stijlen bij elkaar. Ze mixt alles wat ze leuk vindt en zorgt dat er een match is. Nieuwe en oude spullen bij elkaar, geen probleem, als het maar bij elkaar klopt.

details vazen en groen

Toch blijft de drang om te veranderen en stylen.  Zo willen ze bijvoorbeeld de keuken meer aanpassen aan deze tijd. Hij is knus en voldoet nog, maar na al die jaren en met de moderne keukenmogelijkheden kan een update geen kwaad. Zo blijf je bezig in huis?

Bij Marc en Ediënne gaat het zoals het in veel huizen gaat. Ediënne heeft de ideeën en Marc vindt het prima. Voorwaarde is wel dat het gezellig voelt en hij er niet teveel mee bezig hoeft te zijn. Gelukkig vinden de ouders van Ediënne het leuk om te helpen bij grotere projecten. Ze hoeft een idee maar te bedenken en voordat ze het heeft uitgesproken heeft haar vader het al gemaakt.

tuinhuis styling en slaapkamer

Wanneer ik Ediënne vraag of ze nog iets kwijt wil komt er een grote lach op haar gezicht. “Ik heb sinds korte tijd van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het fijne huis gevoel gun ik andere mensen ook. Fijn als mensen hier dan ook heel blij van worden, net als ik iedere keer weer en ik ze daarbij kan helpen.”

De titel van deze blog komt niet alleen van het huisnummer van Marc, Ediënne en hun dochters, maar is ook de naam van het bedrijf van Ediënne: Huis 7. Onlangs is ze de samenwerking aangegaan met Patrick van Gogh en zijn ze IKOMO gestart.

 

2 reacties op “Binnenkijken bij Huis 7”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *