Meteen naar de inhoud
  Noordzee en strand zeezicht vanuit beachhouse

  Gezellig beachhouse met uitzicht op strand en interieur met een knipoog naar het verleden

  Er is niets wat zo veel aantrekkingskracht op mij heeft als de zee en het strand. Sommige mensen vinden rust in het bos of op de hei, voor mij is dat de kust. En wat is er fijner dan elke minuut van de dag naar buiten kunnen kijken en het zand en de golven zien. Ik was laatst zo gelukkig om een weekend, en later een heerlijke week door te brengen in een appartement met uitzicht op zee. Pal aan de Noordzee heb ik genoten van wat gedoopt is tot het ‘Beachhouse’. Kijk en lees mee en laat je inspireren door het witte interieur met goud en pastel.

  hal beachhouse interieur

  Licht en warm beachhouse met wit en pastel

  Het ultieme strandgevoel krijg je alleen al doordat in het hele appartement de muren en plafonds fris en helder wit zijn geschilderd. De lichte vloer maakt het gevoel compleet en de lichtgrijze tekening erin voorkomt dat het allemaal te steriel wordt. Verweerde pastelkleurige vintage kleden (warm aan je voeten op koudere dagen), een zachtroze stoeltje en krukjes kleden het aan en geven het beachhouse een huiselijke warme sfeer. De accessoires, niet te veel maar precies genoeg, zijn pastel en goudkleurig. Ze lopen als rode draad door het interieur van het beachhouse.

  Strandgevoel

  Het leuke aan dit beachhouse is dat je ziet dat de bewoners creatief en (interieur)architect zijn. Het begint al zodra je binnenkomt. Je voelt je meteen thuis en weet je dat je aan zee en het strand bent. De deuren zijn bekleed met witte bamboe rolgordijnen – een slim idee om je deuren in no-time strandhuiswaardig te maken. Daarnaast is gebruik gemaakt van wat de zee en het strand te bieden hebben. Scheermesschelpen, gevonden op het strand en op drijfhout geplakt, tover je zo om tot muurdecoratie. Decoratie vogeltjes, met de pootjes aan (ook drijfhouten) houten plankjes gehaakt, dienen als kapstok. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu en je creativiteit.

  Glas en goudkleurig staal

  De grote glazen balustrade met goudkleurige leuning houdt de hal luchtig en ruimtelijk en past perfect bij de matte goudkleurige metalen pui die naar de slaapkamer leidt. Het mooie van een metalen pui die niet zwart is – naast dat het weer eens anders dan anders is – is dat hij minder opvalt. Hierdoor oogt  het veel rustiger en natuurlijker.

  Deuren in huis zijn heel fijn voor wat privacy (in dit geval door er gordijnen voor te schuiven), maar soms wil je graag de wind door het huis laten waaien. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn met deuren en ramen die tegen elkaar open staan en helemaal met een glazen deur. Hoe geniaal is het dan dat de vaste pui naast de deur een neerklapbaar raam heeft dat je open kunt zetten. Je loopt nu niet het risico dat de deur dichtklapt, terwijl  de wind toch van boven naar beneden vrij spel heeft. En omdat het raam zwaar is klapt het niet tegen de pui.

  De slaapkamer is minimalistisch ingericht, maar heeft alles wat hij nodig heeft. Een fijn bed, een kledingkast en een bankje om eventueel wat spulletjes op te zetten zijn voldoende. De lichtwerende gordijnen zijn geen overbodige luxe wanneer de zon opkomt aan een (bijna) wolkeloze hemel. Ze zorgen ervoor dat je na een lange avond op het strand of in een beach club lekker kunt uitslapen. Ben je eenmaal wakker dan kijk je door de glazen pui, van muur tot muur en kamerhoog, over de huizen van Scheveningen naar de skyline van Den Haag. Een totaal ander uitzicht dan het zicht op de Noordzee vanuit de voorkant van het appartement: beachhouse en stadsappartement, 2 werelden in 1.

  De Noordzee en de natuur als focus

  Loop je de trap af naar de woonkamer/keuken dan weet je waarvoor je bent gekomen: dit uitzicht.

  zeezicht blauwe Noordzee met strand en witte zeilboot

  Het focuspunt en de helden van het Beachhouse zijn natuurlijk de zee en het strand. De plaatsing van de banken en de stoelen maakt duidelijk dat het hier om allemaal draait. Geen tv of tv meubel waar omheen alles is gepositioneerd. Je  kijkt vanaf alle zitplaatsen op het strand, de zee en de horizon, met als bonus een mooie oranje zonsondergang op een zonnige avond. Dat is een extra cadeautje dat de Nederlandse kust je geeft (hebben ze niet in Sydney😉). Maar ook op een bewolkte dag is er genoeg te zien.

  Sta je met je rug naar de zee en kijk je naar de keuken dan geeft het behang met aquariumvissen je een knipoog naar de achternaam van de eigenaren. En in de keuken met houten bar en aanrechtblad zorgen de roze accessoires voor zachtheid tegen het heldere wit. Hiermee creëren ze een eenheid met het zitgedeelte.

  Door het hele interieur van het appartement komen de natuur en het strandgevoel terug, en niet alleen door de verschillende dieren. Rotan lampen, houten krukjes en bankjes, planten en lichte tinten gecombineerd met oud roze en gouden accessoires geven een fijne en warme sfeer.

  Het appartement heeft 1,5 verdieping, waardoor er ook op de benedenverdieping een extra relax- /slaapkamer is en er (altijd fijn) 2 toiletten en 2 badkamers zijn.

  It's all in the details

  Mooie details zijn de kleine herinneringen aan de vorige bewoonster, die alles nog in jaren 70-staat had gehouden, zoals de handdoekring en de bruine tegels in de badkamer,  het geelkoperen deurbeslag en de naamplaatjes op de deuren. Een mooi contrast met het nieuwe diepe witte bad en de witte wastafel. De industriële look van de kozijnen komt terug in de zichtbare koperen leidingen in de badkamer die weer goed passen bij de moderne zwarte douchekraan.

  toilet flamingo behang beachhouse interieur

  Het toilet op de bovenverdieping heeft een geweldig flamingobehang, niet op één muur, maar op alle muren. Te druk? Nee hoor, de zachte roze tinten, die ook hier weer terugkomen, houden het rustig. Het kan mijn voorliefde voor flamingo’s zijn, maar I love it! Ook hier hangen de oude spiegel en handdoekhouder nog als verwijzing naar de oude weduwe. En het matcht allemaal! Een modern beachhouse met een lach naar het verleden.

  In het beachhouse schijnt altijd de zon

  Het is een heerlijke plek om langere tijd achter elkaar te zijn. Meer heb je niet nodig om helemaal uitgerust weer naar huis te gaan of er zelfs te wonen. Door precies genoeg meubels en aankleding voelt het appartement rustig, warm, gezellig en hartelijk, net als de eigenaars. Ook al zie je de zon niet altijd door de wolken, je voelt dat hij er is.

  uitkijkend op strand en zonsondergang Noordzee

  Wil je graag meer binnenkijkers zien, lees dan ook mijn andere blogs.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.