De personal branding fotoshoot

  Gisteren ben ik op pad gegaan met Nina voor een personal branding fotoshoot. Nina is Virtual Assistant en viert op 5 februari het één-jarig bestaan van haar website ‘Mama’s van Eindhoven’. Hier kunnen alle mama’s, bijna mama’s en niet-mama’s ontdekken wat er in Eindhoven zoal te doen is, als je eropuit wilt met of zonder partner en/of kinderen. Je leest alles over hoe anderen het moeder-zijn ervaren, de leuke en de minder leuke momenten.

  Personal branding: laat zien wie je bent

  Ik heb Nina leren kennen via haar Instagram account en haar vrolijke, informatieve website. Een van de onderdelen van haar website is een blog, met verhalen van moeders met kinderen in verschillende leeftijden, onder wie ikzelf. Nina wilde graag foto’s voor haar personal branding voor haar social media en websites en was op zoek naar een fotograaf. Het resultaat was dat wij een afspraak hadden in het centrum in een gezellig ontbijtcafé voor het eerste deel van de shoot. Personal branding betekent jezelf laten zien als merk. Belangrijk is dan natuurlijk dat je jezelf bent en je je (potentiële) opdrachtgevers het gevoel geeft dat ze je kennen of je in elk geval willen leren kennen. Je foto’s zijn een combinatie van wie je bent en wat je wilt uitstralen. Ben je een gezellige altijd lachende vrouw, laat dat dan zien. Het betekent niet dat je niet serieus of zakelijk op een foto kunt staan, maar doe je niet anders voor dan je bent. Je product of dienst is hierin natuurlijk ook leidend.

  Voor mij als fotograaf is het ontzettend leuk om foto’s te maken van mensen die stralen en zich laten zien zoals ze zijn, echt en puur. Soms duurt het even voor iemand zichzelf durft te zijn voor de camera, maar uiteindelijk gaat de muur om en staat er een uniek mens voor me. Dan maak ik de mooiste foto’s.

  De locatie geeft sfeer

  Onderweg naar de tweede locatie, een restaurant/cocktailbar aan het begin van de grootste uitgaansstraat in Nederland, maakten we tussenstops bij 2 van de vele contacten van ‘Mama’s’ voor Instagram posts. Als actie voor het één-jarig bestaan geven veel lokale bedrijven een gratis product of dienst weg voor Nina’s volgers. De ‘props’ deden in de tussentijd hun werk, we hadden veel bekijks en nieuwsgierige gezichten. Al lopend maakten we ook op straat foto’s. Geweldig was dat ze een mooi rode jas aanhad, die van de foto af springt.

  In het restaurant met veel roze verf en muurschilderingen hing een totaal andere sfeer dan op de eerste locatie. Leuk hieraan is dat je jezelf op verschillende manieren kunt laten zien, maar toch jezelf kunt blijven.

  Het was een gezellige ochtend met veel mooie foto’s als resultaat. Ik ga nog met veel plezier aan de slag met de nabewerking en zal een deel via mijn Instagram ‘creativityiseverywhere’ en mijn website delen. Ik hoor graag wat je ervan vindt!

  Liefs, Marie-José

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *