Meteen naar de inhoud

Eten en dansen in kleur bij Hey Days

  Wie mij een beetje kent, weet dat ik van kleur hou en als ik dan een restaurant ontdek met kleur op de muur en in het meubilair dan word ik daar helemaal blij van. Zo ontdekten we begin dit jaar zo’n, voor ons, nieuw restaurant: Hey Days. Het was niet alleen voor ons nieuw, want het bleek pas een paar maanden open te zijn. Het concept is ook anders dan anders. Bij Hey Days gaan ze voor shared dining. Samen genieten van heerlijke gerechtjes en alles delen. En daar komt nog bij: in het weekend kun je er dansen!

  We raakten tijdens het eten aan de praat met de enthousiaste gastvrouwen die onze bestelling kwamen opnemen en brengen. Al gauw wisten we hoe Hey Days is begonnen en met hoeveel plezier er gewerkt is tot aan de opening in oktober 2018 en met hoeveel meer enthousiasme daarna. Na deze kennismaking komen we er regelmatig terug en mocht ik ook foto’s maken van het warme, uitnodigende interieur en de knusse hoekjes.

  Samen delen

  Het begon toen drie jonge Eindhovense vrouwen, de tweeling Nilgün en Tulin Canbaz en Demi Versfeld beseften dat ze in Eindhoven een leuke plek misten, waar jongeren tussen de 25 en 40 jaar niet alleen samen kunnen eten, maar ook dansen en borrelen. Deze plek moest er komen vonden ze. Ze bundelden hun krachten en ideeën en Hey Days was geboren. Een plek waar je lekker kunt lunchen, dineren én dansen. Ze besloten de mediterrane keuken te combineren met hun Turkse roots en daar een twist aan te geven door er Israëlische accenten aan toe te voegen. Ze hebben goed nagedacht over het concept: als je samen uit eten gaat, waarom dan niet ook echt samen eten en samen delen; kleine hapjes bestellen waar je samen van geniet. Of je van vis, vlees of groente houdt (ook ik als vegetariër kan er goed en lekker eten), iedereen kan genieten van de met zorg gemaakte gerechtjes. Ze worden bereid met verse producten van eerlijke leveranciers. Goed bezig dus! En mocht je bang zijn snel op de menukaart uitgekeken te raken… niet nodig. De kok houdt van een uitdaging, de kaart wordt regelmatig vernieuwd.

  Even weg uit Nederland

  Elke keer als ik Hey Days binnenstap word ik helemaal blij van het behang met de roze flamingo’s. Daar schuif ik zo aan de hoge borrel-/eettafels of de gezellige bar om relaxed te zitten en kletsen. ’s Avonds met muziek en een cocktail en overdag met een kop koffie en een stuk heerlijke Hey cake. Stap je iets verder dan kom je in een andere wereld, het warme kleurige interieur omarmt je. Okergele muren, donkerblauwe velours stoelen, mediterrane tegeltjes op de vloer en een zwarte bar: yes! Het voelt snel ‘eigen’, ook omdat de gastvrouwen de tijd nemen om even een praatje te maken. Helemaal achterin hebben ze een gezellig zitje gemaakt, apart van de drukte in het restaurant, en loop je zo de knusse groene terrastuin in. Nilgü , Tulin en Demi hebben ook buiten gezocht naar een sfeer die bij hen en bij het eten past. De terra cotta muur, de smeedijzeren tafels en de donkerblauwe en zwarte houten hergebruikte en zelfgemaakte meubels laten je Nederland even vergeten. Laten we maar hopen dat de lente volgend jaar vroeg begint!

  Cocktails en dansen bij Hey Nights

  Er zijn in Eindhoven heel weinig plekken waar je in het weekend nog kunt dansen als 25+-er. Gelukkig hebben de vrouwen van Hey Days dat ook gezien. Daarom verandert Hey Days op zaterdag- en zondagavond in the place to be voor de stappers die naast borrelen, cocktails en kletsen ook van muziek en dansen houden. Hey Days wordt dan Hey Nights. De muziek start al om 22.00 uur als de keuken sluit, dus je schuift zo van je diner de dansvloer op. Houd hun Facebookpagina in de gaten, want er treedt ook af en toe een live band op! Je kunt er ook gewoon regelmatig gaan eten of dansen, dan word je vanzelf op de hoogte gehouden?

  www.hey-days.nl

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *