Meteen naar de inhoud

Nieuw interieur en food experience voor restaurant ‘Bij Albrecht’

  logo Bij Albrecht

  Een van mijn favoriete restaurants in Eindhoven is eind vorig jaar verbouwd. En omdat interieurfotografie niet stopt bij huizen heb ik met veel plezier foto’s gemaakt van het nieuwe interieur. Ik had al foto’s gemaakt van het oude interieur en het verschil kon niet groter zijn. Bernadette en Manfred, de hartelijke, trotse en enthousiaste eigenaars van ‘Bij Albrecht’ hebben vorig jaar besloten hun food experience aan te passen.

  Ik ga graag uit eten, want koken is niet echt mijn hobby en ik ben er ook niet echt goed in. Ik vind het al heel wat dat er mensen zijn die koken leuk vinden, maar als je er zelfs een food experience van weet te maken, dan ben ik helemaal onder de indruk. En Manfred kan dat als geen ander.

  Nieuw interieur

  Je gaat natuurlijk naar een restaurant voor het lekkere eten en een gezellige avond. Dat begrijpen ze ‘Bij Albrecht’ heel goed. Uiteraard is in elk restaurant de smaak van de gerechten het belangrijkste, maar wanneer het, zoals ‘Bij Albrecht’, de bedoeling is dat je een avondvullende food experience hebt, is het wel fijn als je ook in een comfortabele omgeving zit, waar je je thuis voelt.

  Om de nieuwe beleving compleet te maken hebben ze ook het interieur aangepakt en voor een compleet nieuwe inrichting gekozen. Waar voorheen alles wit was, is nu gekozen voor een nieuwe eigentijdse vibe die past bij hun concept. En dat is goed gelukt, het voelt alsof je een warm huis binnenloopt. Niet alleen door het interieur en het warme welkom, maar ook door de plantjes, die, hoe kan het ook anders, zijn gebleven (ze moeten nog wel wat behoorlijk wat groeien om de oude planten te evenaren). Wat ik ontzettend leuk vind is de naam in ‘mosletters’ die je niet kunt missen als je binnenkomt. Het is meteen duidelijk dat dit niet een alledaags restaurant is, maar een met liefde voor de natuur.

  De zachte groene stoelen en bruine banken gecombineerd met roze servetten zijn een mooie tegenhanger van de zwarte industriële kozijnen en de roestvrij stalen open keuken.

  Bernadette en Manfred hebben de styling met opzet speels gehouden. Vooraan en achteraan in het restaurant kun je op een bank of een stoel aan een lage tafel zitten. Ter hoogte van de keuken hebben ze bewust gekozen voor halfhoge tafels met comfortabele krukken, zodat je niet alleen van je tafelgeno(o)t(en) kunt genieten, maar ook van wat er in de keuken gebeurt.

  Beleving voor alle zintuigen: de food experience

  Manfred blijft zoeken naar nieuwe spannende veganistische combinaties, waardoor de gerechten nog smaakvoller en een absolute smaakbeleving zijn geworden. Het is elke keer weer spannend welke smaken er op je bord zijn samengevoegd. Ben jij een echte vleeseter, dan daag ik je uit om eens ‘Bij Albrecht’ te eten en je te laten verrassen door smaak en kleur; je zult het vlees niet missen.

  Het food experience concept betekent dat je kunt kiezen tussen een 4-gangen en een 5- gangen menu. Wil je ook verrast worden met wijn dan is er een bijpassend wijnarrangement. Wil je liever geen alcohol drinken, dan kan dat natuurlijk ook, dan maken ze met plezier een alcoholvrije drank speciaal afgestemd op de gerechten.

  ‘Bij Albrecht’ werkt met seizoensgebonden producten en streeft naar no waste en een minimale footprint. Niet alleen lekker dus, maar ook goed voor jou en voor het milieu.

  Heb je besloten om de food experience en het gezellige nieuwe interieur ‘Bij Albrecht’ ook eens te proberen of ben je er zelfs al geweest, laat me dan hieronder weten of je ook zo enthousiast bent:-)

  Liefs, Marie-José

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *