Warm welkom bij B&B ‘in de Speyk’

Binnenkijken interieurfotografie

Terwijl de wereld en Nederland steeds meer op slot gaan door het coronavirus, denk ik terug aan ons verblijf in B&B ‘in de Speyk’ in Oirschot. Een heerlijk rustige (werk)plek, waar je even bij kunt komen, maar die je ook kunt gebruiken als uitvalsbasis en werkplek.

Werken en slapen in alle rust

In deze tijd, waarin iedereen zoveel mogelijk binnen blijft is het misschien juist wel fijn om even uit je eigen omgeving weg te gaan en toch op jezelf te blijven. Vooral ook als je thuis geen fijne werkplek hebt, maar er wel een zoekt waar je ook kunt overnachten. In dat geval is Bed & Breakfast ‘in de Speyk’ een hele fijne plek. Je steunt er ook nog een kleine ondernemer mee in deze moeilijke tijd.

Een aantal maanden geleden hebben we geboekt en zijn we naar Oirschot gereden om te kijken of B&B ‘in de Speyk’ waarmaakt wat erover gezegd wordt. Spoiler alert: ja, dat doet het! Oirschot is een mooi, oud dorp waar je nog echt de ouderwetse warme sfeer kunt proeven. En dat zie je ook terug in de vrijstaande B&B van Alexia en Carlo. Zodra je binnenkomt, voel je je al welkom. Je loopt direct de woonkamer binnen, met achterin de keuken met grote eet-/werktafel. De badkamer ziet er fris uit en heeft een heerlijke regendouche. Via een open trap in de woonkamer ga je naar de ruime slaapkamer op de eerste verdieping.

Carlo en Alexia zijn hartelijke, gastvrije hosts, die er alles aan doen om te zorgen dat je het naar je zin hebt. Ze gunnen je je rust, maar zijn er als je ze nodig hebt. Je hebt een eigen keuken, dus je kunt er voor kiezen om zelf voor je ontbijt te zorgen, maar je kunt natuurlijk ook een ontbijt bij je overnachting boeken. Wij kozen ook voor het laatste en hebben genoten van het uitgebreide ontbijt dat we kregen.

Privacy en persoonlijk

Wanneer ik voor een Bed & Breakfast kies, wil ik graag privacy en vind ik het belangrijk dat het goed voelt. Dat heeft natuurlijk vooral met het interieur en de styling te maken en dat is wat ik zie en voel bij ‘in de Speyk’. De warme kleuren, het mooie interieur dat met liefde is gestyled, en de persoonlijke sfeer: ik krijg meteen het gevoel alsof ik thuiskom. Alexia heeft heel wat uren besteed aan de inrichting. Ze heeft marktplaats en kringloop afgezocht en zo nieuw met oud gecombineerd en er een mix van gemaakt die helemaal past. Het bed, nieuw uiteraard, slaapt heerlijk, ik heb nog nooit onder zo’n zacht linnen dekbed geslapen! En blauw, m’n favoriete kleur alsof ze wist dat ze het bed hiermee deze keer moest opmaken 🙂 Het warme bruin gecombineerd met het lichte blauw en

Wat mij vooral ook opviel, zijn de planten, echte planten, geen neppe! En ze worden bijgehouden, ze zijn groen en leven. Ook de tuin is een pareltje in een dorp. Het grootste deel van het jaar ben je omgeven door groen en bloemen en zit je heerlijk vrij. In oktober was het er iets te koud voor, maar je kunt er buiten zitten in de zon, of relaxen op de knusse rotan banken in de lounge hoek onder de overkapping. Een warme lente- of zomeravond (zelfs als het regent), kaarsje aan, drankje en kaasje erbij … heel goed vol te houden.

Wat zo mooi is aan B&B ‘in de Speyk’ is dat je er niet alleen prima kunt slapen en werken, maar ook dat je er voor je werk kunt overnachten. Carlo en Alexia bieden namelijk een shuttle service aan van en naar Eindhoven Airport en de bedrijven in de wijde omgeving van Oirschot. Je kunt er dus ook met een gerust hart je (buitenlandse) gasten onderbrengen.

Wij hebben genoten, probeer het ook maar eens.

Liefs, Marie-José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *